Eurovision: Οι επιτροπές προτίμησαν το Nemo, όμως το κοινό στήριξε Κροατία και Ισραήλ - Δείτε αναλυτικά πώς ψήφισαν

12 Μαϊος 2024 12:30

Το Ισραήλ συγκέντρωσε την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία από το κοινό (323 ψήφους), ανεβαίνοντας από την 12η στην 5η θέση

Σημαντικές ήταν οι διαφορές ανάμεσα στις προτιμήσεις που έδειξαν οι επιτροπές των χωρών στη φετινή Eurovision, σε σχέση με εκείνες του κοινού.

{https://www.youtube.com/watch?v=CO_qJf-nW0k&t=1s}

Την πρώτη θέση στον τελικό του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού κατέκτησε ο εκπρόσωπος της Ελβετίας, Nemo, με το τραγούδι «The Code», ενώ ακολούθησαν η Κροατία και η Ουκρανία.

Ωστόσο, μέχρι να δώσει τις ψήφους του το κοινό, τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά, με την Ελβετία να κρατά ωστόσο, την πρώτη θέση, αφού οι επιτροπές της έδωσαν 365 ψήφους.

Στη συνέχεια, όμως, ακολουθούσαν η Γαλλία με 218 ψήφους από τις επιτροπές, η Κροατία με 210 και η Ιταλία με 164. Την πεντάδα συμπλήρωνε η Ουκρανία με 146 ψήφους.

Το Ισραήλ δεν πήρε πολλές ψήφους από τις υπόλοιπες χώρες, σημειώνοντας μόνο 52 πόντους. Ούτε όμως, το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι φάνηκε να ενθουσιάζει τις επιτροπές, καθώς συγκέντρωσε μόνο 41 βαθμούς.

{https://www.youtube.com/watch?v=ENb4LCeq9Lc}

Από την άλλη πλευρά, μπορεί κάποιες χώρες να μην τα πήγαν καλά, βάσει τη βαθμολογία των χωρών, όμως εντυπωσίασαν το κοινό, που τις ψήφισε και τους χάρισε μια καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Αισθητή ήταν η άνοδος του Ισραήλ, το οποίο από την πλευρά του, παρά τις αποδοκιμασίες στο Malmo Arena της Σουηδίας πήρε τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία από το κοινό (323 βαθμοί) και από τη 12η ανέβηκε στην 5η θέση. Πρώτη για το κοινό ήταν η Κροατία με 337 ψήφους.

Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν φαντάζει παράλογο. Παρά το γεγονός ότι η κάθε χώρα δεν μπορεί να υποστηρίξει τη δική της συμμετοχή, πολλοί Ισραηλινοί που ζουν εκτός του κράτους τους έχουν αυτή τη δυνατότητα.

{https://www.youtube.com/watch?v=K60BWlEhtAA}

Δεδομένης της διασποράς των Εβραίων σε διάφορα σημεία του πλανήτη και την επακόλουθη εγκατάστασή τους σε άλλες χώρες, είναι λογικό η Eden Golan να συγκεντρώσει τόσες ψήφους μόνο από το κοινό.

Η Κροατία ήταν επίσης, μια από τις αγαπημένες συμμετοχές του κόσμου, με τον Baby Lasagna ή Μάρκο Πουρίσιτς, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, να λαμβάνει 337 πόντους. Τρίτη στις προτιμήσεις του κοινού βγήκε η Ουκρανία, η οποία από την 5η ανέβηκε στην 3η θέση με 307 ψήφους.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos