Πάρος: Επιχείρηση «καθαριότητα» στο ποτάμι της Νάουσας!

01 Μαϊος 2024 17:19

Μια περιοχή αρκετά επιβαρυμένη από απορρίμματα, το ποτάμι της Νάουσας, μπήκε στο «στόχαστρο» των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, και άλλαξε όψη!

Από το πρωί της Μ. Τετάρτης, συνεργεία καθαρισμού, άδειασαν τους συνήθως ξεχειλισμένους κάδους, εξωράισαν την περιοχή και παρέδωσαν σε χρήση έναν άριστα «ευπρόσωπο» και απαλλαγμένο από κάθε είδους απορρίμματα χώρο.

Σημειώνεται, ότι η πολύπαθη αναφορικά με τα σκουπίδια περιοχή, αποτελεί «τρωτό» στοιχείο του οικισμού της Νάουσας. Είναι μια περιοχή «βιτρίνα» η οποία ωστόσο συχνότατα αμαυρώνεται από την άσχημη εικόνα των φορτωμένων και ξεχειλισμένων κάδων, αλλά και από τα απορρίμματα που πετιούνται  γύρω από αυτούς. Ο καθαρισμός, ενόψει του Πάσχα και της υποδοχής χιλιάδων επισκεπτών, ήταν μια ενέργεια αναγκαία για το άσχημο συνήθως αυτό σημείο και θα πρέπει φυσικά να γίνεται και σε επίπεδο καθημερινότητας

naoussa kadoi12

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα ώστε να κρατήσουν το νησί μας καθαρό. Για να διατηρείται ωστόσο καθαρό, σημαντικό ρόλο αναμφίβολα έχουν και οι πολίτες.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση των ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα, συσκευές, είδη υγιεινής, κλαδιά, κτλ) σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και δίπλα σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αυστηρά χρηματικά πρόστιμα σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας.

Σε περίπτωση που κάποιος συνδημότης μας έχει απόβλητα προς απόρριψη, μπορεί να επικοινωνήσει :

Α) Με το γραφείο κίνησης της υπηρεσίας καθαριότητας στο τηλέφωνο 2284024059 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να έρχεται σε συνεννόηση για τον προγραμματισμό (τόπο και χρόνο) της αποκομιδής.

-για ΑΗΗΕ (ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες)
-για Ογκώδη Απόβλητα, Στρώματα, κ.α.
-για Ρούχα, Υφάσματα, Υποδήματα, κ.α.

Β) Με ιδιωτικές μονάδες στα παρακάτω τηλέφωνα:

-για ΑΕΚΚ (απόβλητα εκσκαφών κατασκευών, κατεδαφίσεων) τηλ. 22840 80180, 22840 42798
-για ΒΑ (βιολογικά απόβλητα από κήπους και πάρκα, κ.α.) τηλ. 22840 22235, 22840 80180

Γ) Με ιδιώτες μεταφορείς δημοσίας χρήσεως για να μεταφερθούν τα σχετικά υλικά.

Καλούμε όλους τους κατοίκους να πράξουν τα αυτονόητα και να στηρίξουν το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, έχουν κύρια καθήκοντα την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων και όχι την περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων.

Δυστυχώς από τα τέλη Φεβρουαρίου, ο Δήμος Πάρου, λόγω συνταξιοδότησης ενός οδηγού μηχανήματος έργου, διαθέτει πλέον μόνο έναν οδηγό (χειριστή μηχανήματος έργου) . Όταν λοιπόν το μηχάνημα βρίσκεται σε μια περιοχή της Πάρου, δεν μπορεί συγχρόνως να βρίσκεται και στα υπόλοιπα μέρη του νησιού όπου ασυνείδητοι μεταφέρουν τα μπάζα τους και τα υπόλοιπα ογκώδη αντικείμενά τους δίπλα στους κάδους των απορριμμάτων.

Σας ενημερώνουμε ακόμη, ότι για τα ογκώδη απορρίμματα υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για επιλογή αναδόχου.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία και αναβάθμιση της αισθητικής του νησιού μας, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γιατί η καθαριότητα της Πάρου είναι υπόθεση όλων μας!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos